Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Brrr..een ijskoud nachtje
Je ijsbed in het ijshotel Finland

Brrr...een ijskoud nachtje

ijshotel Lapland

Dromen op een bed van ijs, met sneeuwmuren om je heen en in de kou van -5 graden celcius. Binnen is het warmer dan buiten. Kruip op je rendiervel met een dikke thermo pyama in een extreem warme slaapzak dicht tegen elkaar aan. Wij hadden het niet koud meer! Is het na een paar uur echt te koud? Dan is de warme uitvalsbasis met haardvuur om de hoek.

Je slaapt een nachtje in ons ijshotel, eet 's avonds van een bevroren tafel of in een knusse verwarmde kota tent. Proost voor het slapengaan met ijsglazen op deze nacht in de volledig bevroren bar of doe een (schiet) gebedje in de sneeuwkerk. Warm jezelf de volgende ochtend in de sneeuwsauna, poedel in de jacuzzi en laat verse broodjes bij het ontbijt je goed smaken.... Kortom, dit is slapen in een koud sprookje!

Reisduur 2 dagen / 1 nacht

Aanvragen

Reisvoorstel aanvragen

Reissom

€278 p.p. op basis van 2 pers.

Overnachten

1 overnachting in het ijshotel, met gebruik van een thermo slaapzak (zie foto's)

Inclusief

Overnachting met ontbijt, wake up call met een warm drankje, vervoer van en naar het ijshotel

Vervoer

per minibus (per sneeuwscooter op aanvraag)
Exclusief  Optioneel ter plaatse:
Sneeuwsauna: 32,- p.p
Normale sauna: €12,50 p.p.
Landkaart Kaart van Lapland

Dag 1 IJshotel Lapland, aankomst

Vandaag rijd je per minibus aan het einde van de dag naar ons ijshotel. Stap bij aankomst 'de warmte' in. Binnen is het warmer dan buiten met een gemiddelde temperatuur van -5 graden. Je krijgt bij het inchecken een dik thermopak om vanavond aan te trekken en een slaapzak die je behaaglijk warm houdt.

Bijna alles is gemaakt van sneeuw en ijs; de wanden, het dak, de bedden en zelfs de glazen in de bar zijn bevroren. De kamers zien er elk jaar anders uit, net als de vorm van het hotel. Kunstenaars gaan vanaf november met 20.000 ton sneeuw aan de slag om er een waar kunstwerk van te maken! Binnen stap je in een hal met ijspilaren, sculpturen en wandtekeningen. Je koude kamer ligt aan een lange verlichte hal. Op je ijsbed liggen extra rendiervellen op het matras die zorgen dat je de kou van het bed niet voelt. In onze dikke slaapzak hebben wij het niet koud gehad, alleen een beetje fris rond de neus.

Het ijshotel Lapland
Proost met glazen van ijs in het ijshotel Finland

Bij het ijshotel Lapland zit een bijzondere sauna, ook helemaal gemaakt van sneeuw. Gek genoeg smelt de sneeuw niet door de hitte door een speciale constructie. Om af te koelen hoef je alleen maar de deur open te doen en tegen de wand van het hotel te gaan staan of naar buiten rollen. Het is een en al sneeuw om je heen!

Voordat je gaat slapen eet je in het restaurant. Je kunt kiezen uit het sneeuwrestaurant, met de gebruikelijke -5 graden of een warm gestookte kota tent. Wij zijn knus in de tent gaan zitten bij het vuur...
Na een ijskoude Jägermeister als slaapmutsje is het tijd om je bed op te zoeken. Eerst kleed je je om in een verwarmde ruimte, waar je ook je kleding in een kluis laat liggen. In je kamer trek je alleen je schoenen uit en kruip je op je rendiervelletje... Slaap lekker! Mocht je het onverhoopt toch heel koud krijgen en het niet langer volhouden dan kun je je altijd bij het kampvuur in het houten hoofdgebouw opwarmen.
 

Dag 2 - vertrek uit je ijshotel Lapland

Wellicht een beetje stijf en met een rode neus, word je wakker gemaakt met een drankje. De specialiteit is warme vruchtensap om op temperatuur te komen. Neem daarna een douche in het aangrenzende houten gebouw. Je ontbijt met verse broodjes en koffie. Hete choco staat klaar in het verwarmde restaurant naast het hotel.

Na het ontbijt is het tijd om te gaan. Stap weer op je sneeuwscooter voor de Poolcirkel-scooter-trail en rijd twee dagen door het sneeuwlandschap. Wil je na al die ijssculpturen het ijs ook een keer breken? Stap dan op het schip tijdens IJsbreken en wakdobberen. Liever even lekker ontspannen, kies dan voor Knapperend haardvuur bij Noorderlicht. Sluit je je reis af in het ijshotel? Dan word je opgehaald bij het hotel door onze chauffeur die je in een klein half uur naar de luchthaven brengt.
Het ijshotel Lapland: ijskerk
Reiziger Mark schenkt een drankje in

                                                     Je overnachting in het ijshotel Lapland


Slapen tussen de sneeuwkunst 

In het ijshotel Lapland kun je ook een nacht in een heel bijzondere design kamer slapen vol sneeuwkunst en ijssculpturen. De sneeuwbedden zijn verlicht en het grote raam gemaakt van ijsblokken geeft de kamer een speciale sfeer. Elke kamer ziet er anders uit en is door een andere
kunstenaar ontworpen. Op je ijsbed liggen extra rendiervellen op het matras die zorgen dat je de kou van het bed niet voelt. De kamer is een stuk sfeervoller, leuk bijvoorbeeld als je op huwelijksreis bent. Het prijsniveau ligt wel wat hoger. 

Reissom: €- p.p. op basis van 2 pers.

Lapland online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.